Monday, April 28, 2008

Cum sta treaba cu ecologia

Tot mai multe "vedete" adopta un lifestyle eco din dorinta de a poza in modele de viata pentru noi, muritorii de rand care aruncam PET-uri in rauri, nu reciclam hartia si mergem la serviciu cu masina in loc sa folosim bicicleta sau mijloacele de transport in comun. Oare sa le credem? E doar un alt mod de a-si face reclama sau chiar e pe bune?

Cati dintre noi mergem la cumparaturi cu sacosa de panza de acasa sau oprim robinetul in timp ce ne spalam pe dinti sau scoatem televizorul din priza dupa ce il inchidem de la telecomanda?
Nu va deranjeaza pungile de plastic si sticlele de suc pe care le gasiti la tot pasul atunci cand va plimbati prin padure sau mucurile de tigara si dozele de bere de pe plaja?
Oare chiar e nevoie sa ne tina cineva predici despre cum sa ne purtam civilizat sau suntem suficient de maturi sa ne dam seama de lucrurile astea si singuri?

Acum ma refer doar la chestii marunte si nici nu indraznesc sa mai aduc vorba de dezastrele produse de industrie, de defrisarile masive, de milioanele de masini care ne intoxica aerul pe care il respiram, etc. Nu suntem chiar atat de mici si neputinciosi, putem actiona fiecare, iar impreuna am putea diminua ritmul alert in care verdele din jurul nostru se transforma in gri.


1 comment:

DarkOrange said...

tu vrei o ecoeducare a poporului, dar din pacate sunt prosti si sunt multi si sunt si naravasi, singura educatie care se poate face la noi in contextul societatii romanesti actuale este prin stabilirea unui sistem legislativ bun si care sa se si aplice. Ca atunci cand manelu gianni sau pitzipoanca pitzi arunca punga de chips-uri pe iarba sa apara nenea gaboru si sa faca procesul verbal, altfel.. mi se pare sf